Přeskočit na hlavní obsah

inspirace ~ Vánoční dárky

Tak už je definitivně po vánočním šílenství. Rozhodla jsem se přidat sem seznam dárečků, které u nás slavily největší úspěch. Snad se vám tipy budou hodit až budete chtít při nějaké příležitosti obdarovat podobně stará dítka. Takže tady to je:

Olívka - dárky pro čtyřměsíční kočičku

Olívka si letos Vánoce ještě moc neužila, ale dárky samozřejmě dostala. Už jen proto, aby Toník viděl, že Ježíšek přinese dárky každému v rodině. Ráda bych vyzdvihla především dva kousky:

Ptačí kousátko

Ručně vyrobené z měkkého lipového dřeva a napuštěné za studena lisovaným rostlinným olejem (v bio kvalitě). Cena 150 Kč. Koupeno ODTUD.


Rozkládací knížka Počítání 123

Krásné černobílé kontrastní provedení s barevnými akcenty je super pro nejmenší děti. Má tvrdé leporelovité listy a díky tomu i krásně sama stojí - dá se tedy rozložit na zem před pasoucího mrňavce. Téma počítání navíc zaujme i Toníka, takže knížku využije i on. Cena 116 Kč. Koupeno ODTUD.



Toník - dárky pro rok-a-třičtvrťáka

Toník dostal hromadu dárků. My jsme se teda v jejich počtu dost krotili, protože Ježíšek samozřejmě bohatě naděloval i u babiček. Tady vložím jen ty, co zaujaly nejvíce.

Stolek a židličky

Dětský stolek a dvě židle měly ohromný úspěch. Ještě hned na Štědrý den jsme je museli smontovat, Toník pak ihned zasedl a kraloval. Plán byl, že stolek bude mít ve svém (tehdy vznikajícím - článek brzy!) pokojíčku, nicméně Toník snad každý den trval na tom, že stoleček a židle musíme přenést do kuchyně, aby u něj mohl sedět a hrát si v naší přítomnosti. Tak moc se mu dárek líbil. Dnes už má stůl a židle své místo v pokojíčku, který jsme mezitím dozařizovali. Cena 599 Kč. Koupeno v IKEA, je to TENTO set.


Tiskátka

Na předchozí fotce jste si nejspíš všimli i dalšího dárku. Razítka neboli tiskátka, jak jim říká Toník, jsou úplný top mezi dárky. Vůbec jsem to nečekala, ale hrozně ho to baví. Musím je teda mít zatím mimo Toníkův dosah a hrajeme si s nimi jen společně, protože zcela nepřekvapivě jsou stopy inkoustu i tak všude - na stole, na židlích, na triku a nejvíc na Toníčkových rukách. Jde to celkem blbě umýt, ale za tu radost to stojí. (Všimněte si, jak moc jsou tiskátka oblíbená a jak moc špiní i na té druhé fotce). Cena 119 Kč. Koupeno v Lidlu.



Tabule na psaní křídou / magnetická tabule

Velký dárek od babičky z Moravičan - úžasná dětská tabule s jednou černou stranou pro malování křídami a s druhou bílou MAGNETICKOU stranou, která slouží i pro malování fixami. Je jednoduše otočná, stabilní, dá se pěkně zafixovat a má odkládací poličku. Kromě toho je opravdu hezká. Toník na ni maluje, přiřazuje magnetky k nakresleným obrázkům a vyhraje si s ní opravdu hodně. Nevím, kde přesně Ježíšek pořizoval, já jsem ji našla za 369 Kč třeba TADY anebo koukněte na různé jiné dětské tabule na heuréce.



Sady magnetických zvířátek

Magnetická zvířatková "puzzle" od Ježíška z Moravičan, to je opravdu něco. Bohužel, přímý odkaz vám sem nedám, protože ho nevím, ale jsou pořízená na Aliexpressu. Pokud vím, v Česku se nic ani trochu podobného neprodává. Jedná se o malé magnetické tabulky a vždy několik kousků plochých magnetků, ze kterých lze sestavit zvířátko. Toník si s nimi hraje spíš na "velké" tabuli, i když spíš je sestavuji já pro něj. Určitě ale přijde čas, kdy to zvládne sám a kdy využijeme i ony malé magnetické tabulky - podle mě je to super mobilní verze na zabalení do batůžku s sebou, na zabavení do auta apod. Zkuste si pohledat na Aliexpressu, pohrát si s klíčovými slovy, mají tam toho fakt hodně, něco třeba ZDE.


Plastová zvířátka

Další veleúspěšný dárek z Moravičan - směs plastových zvířátek. Jelikož je Toník proslulý milovník zvířat, je to opravdu trefa do černého. Hraje si s nimi denně, rovná je, pojmenovává, dává do krabiček, třídí na velká a malá, nosí je tam a zpátky, rovná je do řady, atd. Pro mě je to navíc tak trochu návrat do mého dětství, protože přesně takto jsem si často a ráda hrávala i já. ♥ Jediné, co vím o jejich původu a dostupnosti, je, že Ježíšek je pořídil v Polsku. Prodává se samozřejmě nepřeberné množství druhů v nejrůznějších cenových hladinách, musíte pohledat sami, takže tentokrát bez odkazu.




Houpačka

Houpačku Toník dostal po bratrancích. Vůbec jsme ji v plánu neměli, ale když už si k nám našla cestu, zabalili jsme ji pod stromeček. No. A asi není třeba zdůrazňovat, že se z ní stal opravdu nejoblíbenější dárek letošních Vánoc. Toník by se nejradši houpal pořád a snad by v ní i spal, kdyby to šlo. Čas na houpání se snažíme regulovat a celkem to i funguje, možná i proto, že houpačka visí mezi dveřmi do dětského pokoje, kde spává přes den i miminko, takže ne vždy je přístupná. Nevím vůbec odkud je ani kolik stála, je kupovaná před x lety, ale s výběrem houpačky si určitě poradíte sami a podle vlastních preferencí.


Dřevěná duha

Dobře, tak dřevěná duha zase tak moc oblíbená není - zatím! Je to přesně jeden z těch dárků, které jsou spíše pro maminku než pro dítě, prostě se mi hrozně moc líbí. Ale věřím, že její čas přijde, jen si na to budeme muset asi nějaký ten měsíc či rok počkat. :D Lipové dřevo, krásné barvy, mnohostranné využití (učení barev, mosty pro auta, houpačky pro hračky, atd.) a krása. Cena 550 Kč. Koupeno ODTUD.



Dřevěné kostky

Krásné dřevěné kostky na stavění jsme měli ve vánočním plánu dlouho. Nakonec jsme si vybrali tyto, které mají zároveň i kyblík a prostrkávací víko na tvary. Musím říct, že jsme dobře udělali. Sice se u nás zatím moc nestaví, ale kostky do kyblíku se prostrkávají jako o život. Cena 329 Kč. Koupeno z ODTUD.




Dřevěný vláček

Dárek od babičky z Mýta uzavírá naše vánoční favority. Je to krásný dřevěný barevný vláček, který jede a navíc veze kostičky, které se dají na vagónky navlíkat a různě skládat. Toník má teď vlakové období, takže úplně ideální a i mně se moc líbí. Cena 129 Kč. Koupeno v Lidlu.



Tak co, našli jste inspiraci? A který dárek "vyhrál Vánoce" u vás? Pochlubte se třeba v komentářích, nám se nezadržitelně blíží druhé narozeniny, takže všechny tipy jsou více než vítané!

Komentáře

  1. Tonik bol velmi dobry ked dostal tolko darcekov :-) u nas by vyhrala hojdacka, cele leto sme na nej stravili a Matus ju stale spomina tak uz nech je teplo aby sa mohol hojdat ale vy ste to super vymysleli ;-)a u nas najvacsi uspech mal gumeny konik na ktory sadne a skace ;-) skvela hracka odporucam fotku vlozim do komentara tu sa mi neda

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jani, u nás vyhrál batoh Deuter Schmusebär - pro Josefínku oranžový :) Míša

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

mateřství ~ 8 každodenních hříchů matky se dvěma dětmi brzy po sobě

Na blogu (i v životě) se snažím být hodně pozitivní. Opravdu se maximálně snažím užít si všechny momenty, i ty zdánlivě ne úplně příjemné. Snažím se dokázat se včas zastavit, když se na mě všechno valí. Snažím se s dětmi víc smát, než je okřikovat, a bez dětí se snažím víc povznést a uvolnit, než něco pořád dokola zpytovat nebo se stresovat. A jde mi to? Samozřejmě, že NE. Alespoň ne tolik, jak bych chtěla. Snad jste si nemysleli, že je u nás všechno jen růžové. A snad jste si (probůh!) nemysleli, že si na to na blogu budu hrát. I u nás se křičí a brečí a závidí a lituje. Takže pro dnešek se s vámi podělím o trochu té temné strany síly, protože i to je každodenní součást života se dvěma malými dětmi brzy po sobě. 1. Křičím Křičím, okřikuji, občas ze mě vylítne něco, co ani nevím, odkud se bere. I ode mě lze slyšet věty jako: "To si snad už ze mě děláš srandu!" "Ty jsi mě neslyšel?!" "Kolikrát jsem ti to už říkala?!" "Zlobíš mě!" "Jestl

testujeme ~ barefoot boty z Aliexpressu

Na Vaši žádost přidávám krátký příspěvek s odkazy na Toníkovy nové botky. Ještě je teda nemáme vyzkoušené v praxi, od doručení ještě nebylo mokro ani sníh. :D Nicméně ráda shrnu první dojmy, přidám odkazy a třeba někoho inspirujeme k objednávce. Oboje boty jsou barefoot nebo přesněji barefoot kompromis, jelikož se jedná o gumáčky a sněhule, asi by to ani jinak nešlo. Na oboje boty jsem našla doporučení a recenze ve facebookové skupině Barefoot obuv z Aliexpressu , tak pokud také sháníte cenově dostupné barefoot a kompromisní botky a chcete vyzkoušet Čínu, v téhle skupině najdete celkem dost tipů a informací.  Gumáčky Gumáčky jsem objednávala z této stránky . Máme velikost 3 a stály nás 12.81 dolarů (cca 317 Kč).  Gumáčky jsou pěkně široké i relativně měkké. Podle tvaru špičky vidíte, že místa na prsty je tam dost, nožka není utlačovaná. Podrážka je rovna a tenká, i když to vypadá, že pata je tam výš než špička, není tomu tak. Ta modrá guma je tam jakoby zvednut

knihovnička ~ Moje jméno Antonín + SOUTĚŽ

Za měsíc jsou tady Vánoce a vy možná - stejně jako já - ještě hledáte inspiraci na dárky pro dětičky. Možná si vzpomenete, že minulý rok jsem se tady celkem rozepsala o personalizovaných knížkách šitých přímo na míru konkrétnímu dítku. Tyto krásné knihy vyrábí a prodává společnost  Originální knihy . Vše, co by vás o knížkách a procesu jejich vzniku mohlo zajímat, najdete v tom loňském článku TADY . No co Vám budu povídat, Toník byl z knížky unešen a frčí u nás dodnes. Letos na Vánoce jsem pro něj nechala vyrobit další podobnou knížku. Protože ho pomalu začala zajímat písmenka, volba padla na knihu Moje jméno . !A pozor, na konci dnešního příspěvku najdete zajímavou soutěž, která vás určitě nenechá chladnými! Kniha má moc hezký příběh, kdy zvířátka postupně skládají z písmenek jméno a příjmení pro nově narozené miminko. Malý čtenář tak vidí své jméno, jak se píše písmenko po písmenku. Krásné dětské ilustrace seznámí dítko s domácími i cizokrajnými zvířátky. Ta navíc př