Přeskočit na hlavní obsah

Brno ~ dětské herny v Lemur centru

Podzim je v plném proudu a zima už buší na dveře. Proto tipů, kam s dětmi, aby se vyblbly i v mrazivém nebo deštivém počasí, asi není nikdy dost. My máme v Brně několik oblíbených míst, tak se budu snažit o nich sem tam napsat a představit vám je pro inspiraci.

Dnes začnu naším posledním objevem, a tím je rodinné centrum Lemur. Tento komplex někteří z vás možná budou znát pod bývalým názvem Naše hřiště. V době, kdy to bylo Naše hřiště, byl Toník ještě malý, pak bylo léto, takže jsme to vůbec nevyzkoušeli. Dnes má Lemur nové majitele, nový název a abych byla upřímná, tak nevím, co všechno je tam ještě nového a co zůstalo zachováno z předchozí doby. Tak i tak se nám tam moc líbilo.

Lemuří centrum není jen dětská herna, jsou to přesněji tři herničky, kavárna a sály na cvičení pro děti i dospělé. Začnu nejprve tím, co jsme ozkoušeli - hernami. Ty jsou u Lemura tři a jsou tématické:

Afrika je určená pro skákání, přelézání, klouzání, válení a houpání. Pláž je zase zaměřená na aktivity v písku, ale taky na různé obchody, hraní s vláčky či autíčky, vaření, starání se o panenky apod. Město je zase plné motorek, aut či odrážedel, na kterých můžou děti jezdit. Pro nás tedy dost hraček a aktivit snad na celý den, kdyby na to přišlo.








Více fotek (a v lepší kvalitě než z mého telefonu) najdete na jejich stránkách TADY. Toník byl naprosto spokojený a řádil tam pár hodin, Olívku jsem měla celou dobu u sebe buď navázanou v šátku anebo spinkající v kočárku, na který není problém si zapůjčit návleky a mít jej s sebou vevnitř. 

Při vstupu dostanete klíček od skříňky, kam si můžete uložit věci a svršky, a kartu, kterou "platíte" veškerou útratu. Při odchodu kartu vrátíte obsluze a zaplatíte za všechno (vstup, občerstvení) najednou. Vstup do heren činí 95 Kč za dítě (od šesti měsíců) a 50 Kč, pokud dorazíte až po 17. hodině. Dospělí mají vstup do heren zdarma.

Při vstupu do LEMURA je také kavárna, kde vám kromě kávy nabídnou i spoustu různých dobrot a obvyklého dětského sortimentu včetně křupek apod. My jsem vyzkoušeli celkem dobrou (a hlavně překvapivě levnou) domácí limonádu, samozřejmě kávu, pak taky palačinku s marmeládou a čokoládou a když se k nám na závěr přidal Nekorektní, dal si vepřo-knedlo-zelo. Ano, nabízejí i několik teplých jídel, což je opravdu skvělé. V nabídce byla takováto klasika, ale i nějaké luštěninové placky, polévka a odlehčenější/zdravější varianty jídel. Jídlo tady podle všeho teda nevaří sami, ale mají ho předpřipravené a ohřejí vám ho. Za nás dobrý! Jo a s kavárnou sousedí i sál pro cvičení. (Výhled focený přímo od kafe.)




U kavárny je i ohrazená plocha pro miminka a nejmenší dětičky. Olívku jsem tam teda ještě nedávala, ale čas na to určitě přijde při některé z dalších návštěv. Celý prostor Lemura je úplně parádně vyzdobený veselýma obrázkama na stěnách (viz fotky). Pěkný nápad, vtipné popisky, veselé barvy. Mně se to líbí velmi, nekýčovitá výzdoba se vidí v dětských hernách málokdy. :D V době naší návštěvy tam navíc bylo jen minimum lidí/dětí, tak jsme to měli skoro celé pro sebe. Tak neváhejte a přijďte taky! Možná nás tu potkáte. Cena se mi zdá přiměřená a máme to navíc kousek od domu (což je příjemný bonus). Lemuří centrum najdete na adrese Zábrdovická 2 ve druhém patře, je to přímo u zastávky Vojenská nemocnice.

Jinak pro úplnost uvádím, že v centru Lemur mají ještě spoustu dalších věcí, zatím námi nevyzkoušených, takže jen napíšu seznam a vy pro více info běžte na jejich web. Nicméně nápad takhle všechno propojit se mi moc líbí!!

Sál pro dospělé - cvičí se tu HIIT/Tabata, TRX, Kruhový trénink, Aerobik, Dance aerobik, Dynamic yoga, Spinal yoga, Hatha yoga, Bosu, Core trénink, Zdravá záda, Prehab - move či Cvičení pro těhotné

Sál pro děti - všeobecné cvičení pro děti Lemuří sporťáček

Kroužky - kromě sporťáčku tu nabízejí Vědeckou vývarku (super nápad! Jakmile Toník doroste do vhodného věku, nebudu váhat a vyzkoušíme) či známou hudební školu Yamaha

Akce - celkem zajímavé akce typu kreativních dílen, míčových her, tanečků, sportovní olympiády, aktuálně mikulášské besídky anebo třeba přespání pro děti v centru Lemur (Achjo, proč je Toník ještě tak malý? :D )

Hlídání dětí - Kdo by ho občas nepotřeboval? Třeba když si chce zacvičit..

Vážně se začínám těšit, až děti trochu povyrostou..

Komentáře

Oblíbené příspěvky

mateřství ~ 8 každodenních hříchů matky se dvěma dětmi brzy po sobě

Na blogu (i v životě) se snažím být hodně pozitivní. Opravdu se maximálně snažím užít si všechny momenty, i ty zdánlivě ne úplně příjemné. Snažím se dokázat se včas zastavit, když se na mě všechno valí. Snažím se s dětmi víc smát, než je okřikovat, a bez dětí se snažím víc povznést a uvolnit, než něco pořád dokola zpytovat nebo se stresovat. A jde mi to? Samozřejmě, že NE. Alespoň ne tolik, jak bych chtěla. Snad jste si nemysleli, že je u nás všechno jen růžové. A snad jste si (probůh!) nemysleli, že si na to na blogu budu hrát. I u nás se křičí a brečí a závidí a lituje. Takže pro dnešek se s vámi podělím o trochu té temné strany síly, protože i to je každodenní součást života se dvěma malými dětmi brzy po sobě. 1. Křičím Křičím, okřikuji, občas ze mě vylítne něco, co ani nevím, odkud se bere. I ode mě lze slyšet věty jako: "To si snad už ze mě děláš srandu!" "Ty jsi mě neslyšel?!" "Kolikrát jsem ti to už říkala?!" "Zlobíš mě!" "Jestl

testujeme ~ barefoot boty z Aliexpressu

Na Vaši žádost přidávám krátký příspěvek s odkazy na Toníkovy nové botky. Ještě je teda nemáme vyzkoušené v praxi, od doručení ještě nebylo mokro ani sníh. :D Nicméně ráda shrnu první dojmy, přidám odkazy a třeba někoho inspirujeme k objednávce. Oboje boty jsou barefoot nebo přesněji barefoot kompromis, jelikož se jedná o gumáčky a sněhule, asi by to ani jinak nešlo. Na oboje boty jsem našla doporučení a recenze ve facebookové skupině Barefoot obuv z Aliexpressu , tak pokud také sháníte cenově dostupné barefoot a kompromisní botky a chcete vyzkoušet Čínu, v téhle skupině najdete celkem dost tipů a informací.  Gumáčky Gumáčky jsem objednávala z této stránky . Máme velikost 3 a stály nás 12.81 dolarů (cca 317 Kč).  Gumáčky jsou pěkně široké i relativně měkké. Podle tvaru špičky vidíte, že místa na prsty je tam dost, nožka není utlačovaná. Podrážka je rovna a tenká, i když to vypadá, že pata je tam výš než špička, není tomu tak. Ta modrá guma je tam jakoby zvednut

knihovnička ~ Moje jméno Antonín + SOUTĚŽ

Za měsíc jsou tady Vánoce a vy možná - stejně jako já - ještě hledáte inspiraci na dárky pro dětičky. Možná si vzpomenete, že minulý rok jsem se tady celkem rozepsala o personalizovaných knížkách šitých přímo na míru konkrétnímu dítku. Tyto krásné knihy vyrábí a prodává společnost  Originální knihy . Vše, co by vás o knížkách a procesu jejich vzniku mohlo zajímat, najdete v tom loňském článku TADY . No co Vám budu povídat, Toník byl z knížky unešen a frčí u nás dodnes. Letos na Vánoce jsem pro něj nechala vyrobit další podobnou knížku. Protože ho pomalu začala zajímat písmenka, volba padla na knihu Moje jméno . !A pozor, na konci dnešního příspěvku najdete zajímavou soutěž, která vás určitě nenechá chladnými! Kniha má moc hezký příběh, kdy zvířátka postupně skládají z písmenek jméno a příjmení pro nově narozené miminko. Malý čtenář tak vidí své jméno, jak se píše písmenko po písmenku. Krásné dětské ilustrace seznámí dítko s domácími i cizokrajnými zvířátky. Ta navíc př