Přeskočit na hlavní obsah

Brno ~ kam v centru na skvělý rychlý oběd (a klidně i s batoletem)

Dnešní příspěvek bude méně "mateřský", ale o to praktičtější. V centru Brna je samozřejmě spoustu míst, kde se dá dobře najíst. Některá místa mají super atmosféru, jiná lahodné jídlo nebo super zahrádku. Tak i tak může být pro někoho oříšek se dobře najíst, hlavně když nemá moc času. A nebo když má s sebou malé dítě. Mám pro Vás jedno upřímné doporučení - QUICK BISTRO.

Tohle relativně nedávno otevřené bistro najdete přímo naproti hlavnímu nádraží vedle obchodního centra Letmo. Nechápu, jak jsem kolem tohoto skvostu mohla tak dlouho chodit, aniž bych to zkusila. Tohle bistro navazuje na tradici klasických samoobslužných jídelen, kde se najíte rychle, za rozumnou cenu a "na stojáka", a to aniž byste museli volit hladové okno (kterých je jinak v prostředí u nádraží asi milion).

To nejdůležitější, co musíte o QUICKu vědět - jídlo je zde naprosto luxusní a až neuvěřitelně poctivé. Nenajdete tady žádné prohřešky typické (nejen!) pro jídelny a fastfoody - žádné prefabrikáty, žádné ošizené suroviny, žádná produkce obřích potravinářských firem, žádné plastové příbory, žádný glutamát a jiná odporná dochucovadla. Všechno je opravdu ve špičkové kvalitě. Vsadím se, že na takovou úroveň nejste zvyklí určitě ani z většiny "normálních" restaurací. Fakt pecka!



Interiér je vkusný a vzdušný. U jídla není nutné stát, najdete zde dostatečné množství barových stoliček a taky jeden stůl s klasickýma židlema. A mají tam i dvě dětské jídelní židličky. Více (kvalitnějších) fotek interiéru najdete na jejich stránkách TADY.


Nabízejí tu snídaně, obědy i večeře a během celého dne velký výběr různých obložených baget, salátů, dezertů. Na pití džusy, limonády či kávu. Vše je logicky a promyšleně uspořádané, takže se tady netvoří skoro žádné fronty a moje velké soukromé plus - ani člověk, který je tu úplně poprvé, se vůbec necítí zmateně.


Takhle vypadá příklad jejich obědové nabídky. Je to směs klasických poctivých "domácích" jídel, zdravějších alternativ, odlehčených receptů i výhodných menu kombinací. Jejich nabídku najdete na tomto přehledném panelu, který je logicky umístěn tak, že nikomu nezavazíte, když si ho chcete prostudovat a v klidu si vybrat. Jinak nabídku předem najdete i na stránkách TU.


Jo a rozvoz! Byla jsem v Quicku už několikrát a vždycky je tam spousta kurýrů pobíhajících sem a  tam. Jejich rozvoz má asi úspěch, tak jsme ho už taky s Nekorektním otestovali a super! Rozváží jídlo od minimální objednávky 190 Kč. No a posledně jsem si ještě všimla této vychytávky a úplně mě to dostalo. Palec nahoru!



Na poslední návštěvě jsme si dali s Léňou kuřecí špíz a já fish&chips - to jsou ty těhotenské chutě! Oboje bylo prostě fantastické! Jo a kategorie sama pro sebe jsou polévky - určitě si při Vaší návštěvě dejte polévku, k většině nabídky ji máte v ceně a slibuju, že nebudete litovat. Když napíšu, že polévky mají jako od maminky, tak fakt nepřeháním. Moje fish&chips bylo nečekaně skvělé - výborné měkoučké těstíčko, hranolky z brambor (žádný prefabrikát) a ta ryba! Ohromný výživný plátkující se kus masa. Nebála jsem se ji dát ani Toníkovi.


Na závěr si nemůžu odpustit chvalozpěv na personál, který je tak milý a vstřícný, že se to v Česku jen tak nevidí. Hlavně díky nim je návštěva Quicku VELMI příjemný zážitek. Každou chvíli tam někdo kmitá a uklízí, takže čistota je také na nejvyšší úrovni. A ani nevadí, že tam nepořádek udělají děti (ozkoušeno). Pro děti tam mají i hračku, ale kluky stejně nejvíc bavilo pobíhat v prostoru, usmívat se na hosty a vybírat kamínky z kytek (to až zase taková sranda nebyla...) Jedna důležitá poznámka, která se může hodit - nemají tam vlastní toalety, je třeba v případě potřeby využít ty v OC Letmo. 

Závěrem přidávám už jen spokojené chlapíky. A vězte, že to nadšení je u mě opravdu upřímné, o to jsem se prostě nemohla nepodělit. Běžte tam hned!





Komentáře

Oblíbené příspěvky

mateřství ~ 8 každodenních hříchů matky se dvěma dětmi brzy po sobě

Na blogu (i v životě) se snažím být hodně pozitivní. Opravdu se maximálně snažím užít si všechny momenty, i ty zdánlivě ne úplně příjemné. Snažím se dokázat se včas zastavit, když se na mě všechno valí. Snažím se s dětmi víc smát, než je okřikovat, a bez dětí se snažím víc povznést a uvolnit, než něco pořád dokola zpytovat nebo se stresovat. A jde mi to? Samozřejmě, že NE. Alespoň ne tolik, jak bych chtěla. Snad jste si nemysleli, že je u nás všechno jen růžové. A snad jste si (probůh!) nemysleli, že si na to na blogu budu hrát. I u nás se křičí a brečí a závidí a lituje. Takže pro dnešek se s vámi podělím o trochu té temné strany síly, protože i to je každodenní součást života se dvěma malými dětmi brzy po sobě. 1. Křičím Křičím, okřikuji, občas ze mě vylítne něco, co ani nevím, odkud se bere. I ode mě lze slyšet věty jako: "To si snad už ze mě děláš srandu!" "Ty jsi mě neslyšel?!" "Kolikrát jsem ti to už říkala?!" "Zlobíš mě!" "Jestl

testujeme ~ barefoot boty z Aliexpressu

Na Vaši žádost přidávám krátký příspěvek s odkazy na Toníkovy nové botky. Ještě je teda nemáme vyzkoušené v praxi, od doručení ještě nebylo mokro ani sníh. :D Nicméně ráda shrnu první dojmy, přidám odkazy a třeba někoho inspirujeme k objednávce. Oboje boty jsou barefoot nebo přesněji barefoot kompromis, jelikož se jedná o gumáčky a sněhule, asi by to ani jinak nešlo. Na oboje boty jsem našla doporučení a recenze ve facebookové skupině Barefoot obuv z Aliexpressu , tak pokud také sháníte cenově dostupné barefoot a kompromisní botky a chcete vyzkoušet Čínu, v téhle skupině najdete celkem dost tipů a informací.  Gumáčky Gumáčky jsem objednávala z této stránky . Máme velikost 3 a stály nás 12.81 dolarů (cca 317 Kč).  Gumáčky jsou pěkně široké i relativně měkké. Podle tvaru špičky vidíte, že místa na prsty je tam dost, nožka není utlačovaná. Podrážka je rovna a tenká, i když to vypadá, že pata je tam výš než špička, není tomu tak. Ta modrá guma je tam jakoby zvednut

knihovnička ~ Moje jméno Antonín + SOUTĚŽ

Za měsíc jsou tady Vánoce a vy možná - stejně jako já - ještě hledáte inspiraci na dárky pro dětičky. Možná si vzpomenete, že minulý rok jsem se tady celkem rozepsala o personalizovaných knížkách šitých přímo na míru konkrétnímu dítku. Tyto krásné knihy vyrábí a prodává společnost  Originální knihy . Vše, co by vás o knížkách a procesu jejich vzniku mohlo zajímat, najdete v tom loňském článku TADY . No co Vám budu povídat, Toník byl z knížky unešen a frčí u nás dodnes. Letos na Vánoce jsem pro něj nechala vyrobit další podobnou knížku. Protože ho pomalu začala zajímat písmenka, volba padla na knihu Moje jméno . !A pozor, na konci dnešního příspěvku najdete zajímavou soutěž, která vás určitě nenechá chladnými! Kniha má moc hezký příběh, kdy zvířátka postupně skládají z písmenek jméno a příjmení pro nově narozené miminko. Malý čtenář tak vidí své jméno, jak se píše písmenko po písmenku. Krásné dětské ilustrace seznámí dítko s domácími i cizokrajnými zvířátky. Ta navíc př